جابجایی قاره ها
نظريه وگنردرباره جابجايي قاره ها ودلايل آن
![[تصویر: 419547.jpg]](http://www.payaleague.ir/FileUpload/419547.jpg)
دسته بندی : علمی آموزشی
آب سرد زودتر یخ می زند یا آب داغ؟؟؟
مسلما انتطار داریم آب سرد زودتر از آب داغ دچار انجماد شود ولی تجربه وتحقیق نشان داده عکس این واقیت صحیح است و آب داغ زودتراز آب سرد منجمد میشود.
قابل توجیه به نظر نمی رسد که آب 70درجه سانتی گراد سریع تر از آب 20درجه دچار انجماد شود به طور مثال اگر آب 20 درجه به 30 دقیقه وقت نیاز داشته باشدتا به دمای انجماد برسد ، آب 70 درجه مدت زمان بیشتری نیاز دارد چون در ابتدا باید زمانی را صرف کند تا از 70 درجه به 20درجه برسد و سپس همان 30 دقیقه را پشت سر بگذارد تا منجمد شود ولی واقعیت این است که وقتی آب از 70 درجه به20 درجه میرسد دچار تغییراتی می شود که پیامد این تغییرات می تواند منجر به این شود که زمان انجماد آن کوتاهتر شود. اين پديده، اثر امپمبا Mpemba effect نام دارد.
برای مشاهده توضیحات بیشتر به ادامه مطلب بروید
دسته بندی : علمی آموزشی
انیمیشن آموزشی تشکیل فسیل
فسیلها آثار و بقایای موجودات قدیمی در بین سنگهای پوسته زمین مخصوصا سنگهای رسوبی دانه ریز مثل سنگهای رستی و آهکی می باشد که اطلاعات مفیدی از گذشته زمین در اختیار دانشمندان می گذارد. در این انیمسشن نحوه تشکیل فسیل را مشاهده می کنید.
دسته بندی : علمی آموزشی
قمر کره زمین "ماه"
ماه تنها قمر سیارهٔ زمین است. میانگین فاصله ماه تا زمین ۳۸۴٬۴۰۳ کیلومتر و قطر ماه ۳٬۴۷۶ کیلومتر است. کره ماه در حقیقت نزدیکترین جرم آسمانی به زمین محسوب می شود. نور میتواند تقریباً در مدت ۱٫۳ ثانیه فاصله بین زمین تا ماه را طی نماید.نشانهٔ نجومی ماه است.
در سال ۱۹۶۹ نخستین فضانوردان به نامهای نیل آرمسترانگ و باز آلدرین در قالب پروژه آپولو بر سطح ماه فرود آمدند.
نیمکرهای از ماه به طور دائمی رو به زمین قرار دارد که سمت نزدیک ماه نامیده میشود. نیمه پنهان ماه را سمت دور ماه مینامند. سنگین بودن نیمهٔ آشکار ماه و اثر گرانش زمین بر روی آن باعث این تقسیم شدهاست.
بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی
دوربینی
در علم پزشكي دوربيني، هيپروپي ناميده ميشود كه نسبت به نزديک بيني شيوع كمتري دارد. دوربيني معمولا در حدود 1+ تا 4+ ديوپتر بوده و بندرت به 8 ديوپتر و بالاتر ميرسد. دوربيني وقتي ايجاد ميشود كه يا چشم نسبت به انحناي قرنيه طول كمتري داشته و يا قرنيه نسبت به طول چشم انحناي كمتري دارد, در نتيجه نور وارده به چشم در پشت شبكيه متمركز ميشود.
بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی
جدول تقویم زمین شناسی
زمین شناسان با استفاده از فسیلها توانسته اند جدول زمانی تنظیم کنند که به آن تقویم زمین شناسی گقته می شود. این جدول کاربردهای زیادی دارد و جهت شناسایی سن لایه های مجهول هم به کار می رود.
برای مشاهده جدول به ادامه مطلب بروید
دسته بندی : علمی آموزشی
نمونه سوال سال سوم
سوالاتی که در ادامه مطلب گذاشته شده مخصوص اعضای وبلاگ می باشد. بنابراین برای بهره مندی از نمونه سوالاتی که در این وبلاگ گذاشته می شود باید قبلا ثبت نام کرده باشید. با تشکر
دسته بندی : علمی آموزشی
سرگذشت زمین
زمين زيستگاه ما
مقدمه
زمين شناسي علمي است كه درباره ساختمان زمين و موقعيت آن در فضا و علت تغييرات آن تحقيق مي كند در اين علم ساختها، فرآيندها و تاريخ گذشته زمين مورد مطالعه واقع مي شود. فرآيندهايي كه موجب بوجود آمدن تغييرات در زمين مي شوند و رويدادهاي گذشته زمين و شكل هاي زندگي از زمان پيدايش تا امروز همه در محدوده علم زمين شناسي است.
علم زمين شناسي شاخه هاي گوناگوني دارد كه هر شاخه كارشناسان مخصوص دارد.
بعضي از شاخ هاي زمين شناسي عبارتنداز:
بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی
نور، رنگ، بینایی
نور صورتي از انرژي تابشي است كه با سرعت 300000 كيلومتر بر ثانيه درفضا سير مي كند.
فرايند نور:
1- موجب ديدن اجسام مي شود.
2- موجب عمل غذاسازي گياهان مي شود.
3- باعث كاركردن كليه وسايل نوري مي شود.
4- موجب تغيير رنگ لباس و پارچه مي شود.
براي آنكه جسمي ديده شود، بايد از آن جسم نور به چشم برسد، بنابر اين جسم يا بايد از خودش نور تابش كند و يا نورهايي را كه برآن تابيده شده است، به طرف چشم بيننده بازتاب دهد.
به همين دليل اجسام به دو دسته تقسيم مي شوند.
1- اجسام منير يا چشمه ي نور: اجسامي كه از خود نور توليد مي كنند. مانند خورشيد، لامپ روشن، شمع روشن، چوب در حال سوختن
2- اجسام غير منير: اين اجسام از خود نوري تابش نمي كنند، بلكه نوري را كه از چشمه هاي نور به آن ها تابيده است به طرف چشم، باز مي گردانند، در نتيجه ما مي توانيم آن ها را ببينيم.
انواع چشمه ي نور:
بقیه در ادامه مطلب
دسته بندی : علمی آموزشی