دوربینی
در علم پزشكي دوربيني، هيپروپي ناميده ميشود كه نسبت به نزديک بيني شيوع كمتري دارد. دوربيني معمولا در حدود 1+ تا 4+ ديوپتر بوده و بندرت به 8 ديوپتر و بالاتر ميرسد. دوربيني وقتي ايجاد ميشود كه يا چشم نسبت به انحناي قرنيه طول كمتري داشته و يا قرنيه نسبت به طول چشم انحناي كمتري دارد, در نتيجه نور وارده به چشم در پشت شبكيه متمركز ميشود. در اين حالت اشياي دور تار بنظر ميرسند و تصاوير نزديك حتي بيشتر تار ميشوند. افراد جوان كه دوربين هستند ميتوانند با استفاده از قدرت متمركزكننده عدسي چشم, تصوير را از پشت شبكيه به روي شبكيه بياندازند و در نتيجه واضح ببينند. اما در دوربيني شديد يا سنين بالاتر اين توانايي كاهش يافته و بيماران احتياج به عينك مطالعه يا عينك دو ديد دارند.
با افزايش سن توانايي متمركز كردن تصوير بر روي شبكيه كاهش مييابد و بتدريج وابستگي چشمهاي دوربين به عينك بيشتر ميشود و به شماره بالاتري نياز پيدا ميكنند. معمولا در افراد دوربين نمره واقعي چشم بالاتر از عينك مورد استفاده آنها ميباشد. براي اصلاح دوربيني از عدسيهاي محدب استفاده ميشود كه با علامت مثبت(+) تجويز مي شوند. چشم از پشت اين عينكها درشتتر بنظر ميرسد.
در دوربینی قدرت انکساری چشم از حالت عادی کمتر و یا خود کره چشم کوچک است و شعاعهای نوری موازی هم که از بینهایت میایند در پشت شبکیه تصویر می سازند. چنین فردی برای دیدن فاصله های دور تطابق میکند تا تصویر را روی شبکیه بیندازد. اگر جسم به چشم نزدیک شود تصویر از شبکیه دورتر شده نیاز به تطابق بیشتر خواهد شد. پس فرد دوربین بدون تطابق، نه دور را خوب می بیند و نه نزدیک را، و برای همه فاصله ها تطابق میکند.
نکته دیگر در مورد دوربین ها اینکه: همواره تطابق که موجب افزایش قدرت انکسار در چشم می شود با تقارب یعنی نزدیک شدن محورهای بینایی به یکدیگر همراه است و به همین دلیل در کودکانی که دوربینی قابل توجه دارند با تقارب همراه تطابق، انحراف چشمها به داخل پدیدار می شود و این همان انحراف تطابقی است.
نظرات شما عزیزان:
دسته بندی : علمی آموزشی
موضوعات
- پایه اول (هفتم)
- دوم راهنمایی
- ماده و تغییرات آن
- انرژی، زندگی
- زمین زیستگاه ما
- دنیای زنده
- سوم راهنمایی
- ماده و تغییرات آن
- انرژی، زندگی
- زمین زیستگاه ما
- دنیای زنده
- نمونه سوال
- دوم راهنمایی
- سوم راهنمایی
- دانستنیهای علمی مرتبط
- سوم راهنمایی
- دوم راهنمایی
- آموزش آنلاین
- دوم راهنمایی
- سوم راهنمایی
- قرآن و علوم تجربی
- آزمایشگاه
- معرفی سایت و کتاب
- ارتباط با اولیاء
لینکستان
- جملات زیبا
- مطالب علمی ودانلودبازی وبرنامه
- از بی نهایت لذت ببر...
- سرزمین لاله ها
- هر چیزی که بخوای (حتمابیا)
- آموزش مجازی دروس متوسطه(راهنمایی)
- وبلاگ آقای قیصری
- بیت الاحزان مکتب الزهراء
- ایجاد فروشگاه اینترنتی
- ارزانسرای اینترنتی
- کسب درآمد از اینترنت
- ساعت رومیزی ایینه ای
- رقص نور لیزری موزیک
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
وبلاگ تخصصی
علوم تجربی و آدرس
m.alipoor.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.